Нина Ставрева: Рок фестивал в Каварна ще има, не приемам ултиматуми

20:38, 25 яну 16 25 1331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Каварна Нина Ставрева заяви, че не приема ултиматума, поставен от фирмата-промоутър, която заяви, че ще осигури гарантирано преживяване на феновете на рока в Каварна, само ако бившият кмет Цонко Цонев бъде част от провеждането на рок фестивала.

Това условие на "Бългериън лайф мюзик" е поставено в писмо, с което компанията отговаря на отправените още от началото на декември запитвания на Нина Ставрева относно хода на подготовката на фестивала. Оказва се, че то е получено ден, след като на пресконференция тя обяви, че дава срок до 22 януари, в който компанията да отговори.

Пред Topnovini.bg Нина Ставрева обясни, че в писмото си от „Бългерийън лайф мюзик“ посочват, че работят по организирането на фестивала през 2016 г. от момента, в който е приключило миналогодишното издание. Водят усилени преговори с изпълнители. Декларират също, че този фестивал е дълбоко свързан с бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, който е негов създател, лице и идеолог. Затова нямало как и не искали да се разграничат от него. Смятат, че много от почитателите на рок музиката могат да се откажат да присъстват заради това, че Цонев не е част от организацията на тазгодишното издание.

От компанията посочват още, че отмяната на Новогодишния рок концерт в Каварна и преместването на Джулай морнинг допълнително водят до отлив на рок фенове. В писмото се твърдяло още, че рок феновете демонстрират недоверие, особено след дистанцирането на Нина Ставрева от г-н Цонев и налагания от него музикален стил.

В заключение от „Бългерийн Лайф люзик“ посочвали, че ще осигурят на феновете гарантирано преживяване, ако Община Каварна, в лицето на кмета Нина Ставрева, стартира диалог с бившия кмет и намери начин той да е част от провеждането на фестивала.

В отговора си Нина Ставрева благодари за дългоочаквания отговор и посочва, че с него компанията дава яснота относно мотивите си за досегашното си поведение. Тя заявява, че уважава желанието й да пази конфиденциалност по отношение на изпълнителите, което обаче не е пречка да търгува с билети за събитието и да държи феновете в неизвестност. Кметът им напомня, че в същото време нямат легален договор с Община Каварна.

Ставрева пише още, че, отчита приноса на г-н Цонев за фестивала, но не смята за удачно да й бъдат поставяни условия с кого ще провежда диалог и на кого ще намери работа по отношение на организацията на събитието. Още повече, че, г-н Цонев лично е ангажиран с дискредитирането на Каварна като рок дестинация. Освен това, той, като общински съветник той би бил в конфликт на интереси, ако му се възложи ангажимент за възмездно участие в организацията на фестивала.

Кметът приканва компанията до 28 януари да пристъпи към сключване на споразумение за наемане на стадиона, където се провежда рок фестивалът в Каварна. В противен случай, ще счита, че компанията се оттегля от декларираните ангажименти за провеждане на събитието.

Пред Topnovini.bg Нина Ставрева коментира, че, ако до 28-и януари това не се случи, Общината ще влезе в преговори с други промоутърски фирми, които вече са я потърсили.

Кметът на Каварна още веднъж заяви, че рок фестивал в Каварна ще има и тя не приема ултиматуми.  Искам този фест да е факт, като всичко, което се случва, да е по правилата, каза още тя. И изрази недоумение защо бившият кмет настройва феновете на рока срещу Каварна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама