Предлагат табелите на улиците в Добрич да са на български и латиница

12:27, 10 фев 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да се подменят указателните табели на улиците, които да бъдат изписани на български и латиница. Това е предложил по време на първото за годината заседание на Консултативният съвет по туризъм председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Димитров. Той се е съсредоточил и върху идеята да бъде създаден туристически информационен център, който да бъде ръководен от квалифицирани кадри и да предлага рекламни материали. Друго предложение е да се осигурят паркозони за туристическите автобуси, които пристигат от курортите.

Директорът на Висше училище по мениджмънт Тодор Радев предложи да се акцентира върху атрактивни събития в Добрич и да се организира безплатен транспорт за туристите, които да имат възможност да участват в инициативите. Той коментира, че са необходими рекламни материали за всички нуждаещи се.

Съветът бе председателстван от зам.-кмета по  икономическо развитие и европейски фондове Росица Йорданова. За секретар бе избрана Ивелина Василева, която заема длъжността главен инспектор в дирекция ИРЕФ на Община Добрич.

Росица Йорданова представи предложенията за Програмата за развитие на туризма за тази година. Общинска администрация предлага от бюджета на Програмата в размер на 40 000 лева да бъдат заделени 20 000 лева за възстановяване на Европейски младежки поп – рок конкурс „Сарандев“2016 г.

Членовете на Консултативния съвет се обединиха около идеята на следващото заседание на 25 февруари да бъде обсъдена Програмата за развитие на туризма за 2016 г. и всеки да представи своите предложения за следващите години.               

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама