Градският парк и около училищата са сборищата на наркомани в Добрич

19:27, 10 фев 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 60 % ръст на разкритите престъпления, свързани с разпространение на дрога, отчита за 2015 година Областната дирекция на МВР. Това съобщи директорът й старши комисар Веселин Колев пред журналисти днес.

През 2015 г. са разкрити 109 престъпления, свързани с наркотични вещества от 125 регистрирани. За сравнение, през 2014 г. разкритите са били 53 от 77 регистрирани.

„Когато станах директор основната ми задача и приоритет при разкриването на разпространението и използването на наркотични вещества беше точно тази линия, тъй като имах информация, че в областния град и по курортите се разпространяват наркотични вещества“, каза Веселин Колев. Според него, резултатите са очевидни. Той увери, че работата в тази насока ще продължи. Основната цел е залавяне на разпространители на наркотични вещества. Директорът изрази задоволство от работата на патрулно-постовата дейност в Първо РУП. Проверяват се много сборища и автомобили.  Колев допълни, че сборищата на наркомани в Добрич са градският парк и районите около училищата. Заловени са голям брой лица, използващи наркотични вещества за собствена консумация, каза той. Според него, резултатите са добри. „Няма как да нямаме увеличение на този вид престъпност, тъй като, когато заловим извършителя, престъплението се смята за доказано. Аз ще се радвам, ако имаме още по-голямо увеличение на регистрираните и вкарани в съд престъпления по тази линия“, заяви Колев. Той допълни, че миналата година са заловени доста разпространители, и то култови, които са създавали проблем в града. Двама от тях – братя, които бяха заловени в района на жк „Дружба“, след 8 месеца в ареста, са били пуснати в началото на декември и в края на месеца отново са били задържани за разпространение.

Дрогата в Добрич продължава да идва от Варна. Няма установена лаборатория за производство на наркотици в региона. Разбита бе модерна оранжерия в с. Свобода. Там растенията са били заложени така, че да дават реколта целогодишно.Имало е готовност и за разширяване на производството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама