Саксофонист на Рей Чарлз пристига в Албена

12:08, 27 юни 16 / Култура 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един от най-известните соло саксофонисти – Крег Бейли, ще гостува в курорта Албена, заедно с още двама не по-малко популярни виртуози – гърка Костас Магинас и Петър Салчев.

Крег Бейли е един от най-известните соло саксофонисти в Ню Йорк. Роденият в Синсинати, Охайо музикант, е завладян от госпъл, класическа, соул и джаз музиката още от шестнадесетгодишна възраст, когато получава първата си стипендия за музика от консерваторията в Синсинати.

По време на музикалната си кариера е свирил с редица музикални светила в джаз музиката. Бил е соло саксофонист в групата на Рей Чарлз.

Другите двама членове на триото също са от световна величина. Костас Магинас е изучавал китара в Бостън и в годините има съвместни участия с редица известни американски музиканти. Петър Салчев е роден в Пловдив. Завършва музикалнaтa академия в София „Панчо Владигеров“ и печели стипендия за бостънската консерватория. Изнасял е концерти в Германия, Австрия, Дания, САЩ, Гърция и Румъния.

Триото ще поднесе на гостите на Албена незабравима джаз вечер на 7 юли. Изявата ще се проведе в ресторант - тераса „Синьо небе”, която се намира на 17 етаж на хотел Добруджа. Благоприятната атмосфера на събитието се допълва от невероятна панорамна гледка, уникални вина и разнообразие от кулинарни творения. Входът е 10 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама