16 % от учениците в Каварна са опитвали дрога, сочи анкета

20:14, 28 юни 16 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
16 % от учениците в община Каварна са опитвали наркотично вещество. Това сочат резултатите от проведена през месец май анкета сред ученици от 7 до 11 клас на СОУ „ Ст. Караджа“, ОУ „Й. Йовков“ и  ПЗГ „Тимирязев“, съобщават от пресслужбата на Общината.

75 % от анкетираните посочват, че е лесно един ученик да си купи наркотици,  а 46  % заявяват, че познават хора, предлагащи наркотици.

По данни на Националния център по наркомании, злоупотребяващите с хероин у нас са между 50 000 и 60 000 души, с кокаин – между 8 000 и 15 000 души, а с различните форми на канабис – около 120 000 души. Тревожната статистика сочи, че изходът на всеки четвърти наркоман е фатален и завършва със смърт, като възрастта на започващите е спаднала до 12 години. 

Днес по покана на Община Каварна и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни  в читалище „Съгласие“ гостува театрална формация „Улична банда“ , която представи пред ученици спектакъла „Спасителят“, с автор Валентин Балабанов. Театралната постановка е създадена със съдействието на Националния център по наркомании и с подкрепата на МОН, а в нея се показва нелеката история на едно 18-годишно наркозависимо  момиче.                            

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама