Цветан Цветанов: Резултатите за ГЕРБ от изборите в Добрич са абсолютно незадоволителни

19:33, 02 юли 16 / Политика 25 822 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спад с 10 000 гласа за ГЕРБ на местните избори в Добрич е проблем – това каза пред журналисти председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който пристигна в Добрич, за да участва в анализ на резултатите на партията от последните местни избори.

Във форума, който се провежда в залата на НТС при закрити за журналисти врати, участват областният координатор на ГЕРБ в Добрич и народен представител Румен Иванов, депутатът Живко Мартинов, областният управител Детелина Николова, общински ръководства, общински съветници и кметове на кметства от област Добрич.

На въпрос дали този анализ не е закъснял, след като местните избори бяха през октомври, Цветанов обясни, че, „от дистанция на времето, е малко късничко. Но, пък е все пак времето, когато можем да си кажем абсолютно всички проблеми, за да можем да ги отстраним преди предстоящите президентски избори.“ По думите му, в структурите на ПП ГЕРБ в област Добрич се вижда мотивацията, която ще даде възможност партията да се представи добре на президентските избори, да бъде първа политическа сила, което ще даде допълнителен тласък, за да излезе ГЕРБ от състоянието, в което е била досега.



Според зам.-председателя на ПП ГЕРБ, резултатите от последните местни избори в Добрич, са абсолютно незадоволителни. „Ако погледнем хронологията на изборните резултати от 2007, 2011 и 2015 г. ние имаме спад с 10 000 избиратели, което действително е проблем. И ние трябва да предприемем мерки, за да излеем от тази ситуация“, каза той.

Определи резултата в община Добричка като сравнително добър, за Балчик партията е имала сериозни амбиции да спечели изборите и той е убеден, че се движи в правилната посока и резултатите за в бъдеще ще бъдат много по-добри. Шабла е единствената община, която ГЕРБ спечели. „Тук мога да дам за пример отстояването на принципите от общинската организация.  Защото, в интерес на истината, те бяха хората, които действително дадоха възможност да формираме окончателното решение за Изпълнителната комисия за участието ни в местния вот“, каза Цветанов. Според него, има още какво да се желае за Каварна, както и за Тервел.

Той подчерта, че Румен Иванов и Живко Мартинов ще положат максимални усилия и според това, което наблюдава като начин на поведение в организационен план, смята, че партията в областта се движи в правилната посока и ще може да има добри резултати.

„Искам да отбележа, че народните представители от ПП ГЕРБ работят много всеотдайно за развитието на областта и помагат доколкото е възможно за развитието на туризма, и, преди всичко на Албена, защото, знаете, че Алена е част от емблемата на България в туризма. Заедно с министъра на туризма в диалог успяха да реализират много инициативи и да се получи сериозна подкрепа за развитието на туризма в Албена“, каза още Цветан Цветанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама