Цветан Цветанов: ГЕРБ не се подготвя за предсрочни парламентарни избори

22:27, 02 юли 16 / Политика 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ не се подготвя за предсрочни парламентарни избори, заяви пред журналисти в Добрич председателят на парламентарната група на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. „С успеха, който постигнахме през 2015 г., българските избиратели дадоха ясен знак, че искат да продължи стабилността, която днес има с правителство  на Бойко Борисов. От 265 общини 130 са на ГЕРБ с население 5,5 млн. Това, което е изключително важно да се знае, че когато предстоящите президентски избори бъдат спечелени от ГЕРБ, това ще даде допълнителен импулс да се довърши мандата на правителството и да се подготвим за редовни парламентарни избори, а също и за местните избори след 3 години“, каза Цветанов.

Но не се ангажира да коментира къде занапред ще е мястото в ГЕРБ на Росен Плевнелиев, който днес обяви, че няма да се кандидатира, но остава в политиката.  „Президентът Плевнелиев имаше тежък мандат и този мандат беше съпътстван с голямо противопоставяне на политическите сили в България, което водеше до едно отстъпление от нормалните политически взаимоотношения, които трябва да има в политическия живот на страната“, каза още Цветанов.  Той допълни, че президентът Плевнелиев имаше възможност да се възползва два пъти от конституционното си право да направи служебни кабинети и с проведените последни парламентарни избори да се нормализира ситуацията чисто политически. „И ви уверявам, че днес, когато сме в 43-ия парламент можем да си говорим не само партиите, които формираме парламентарното мнозинство. Но, за важните национални приоритети си говорим и с опозицията. Тук мога да кажа, че ние ценим и различните мнения, защото те са част от успеха“, каза още Цветанов.

Като неверни и погрешни интерпретации и внушения Цветанов определи твърденията, че води кампания срещу Румяна Бъчварова.  „От 2013 г. системата на МВР беше умишлено съсипана. Когато се задават въпроси дали има политически чадър за определени силови групировки, включително и за случая в Слънчев бряг, мога да кажа категорично, че експериментът „Орешарски“ превърна МВР в услуга на организираната престъпност“, каза още бившият вътрешен министър.

България няма да бърза с въвеждането на еврото. Или, ако има определени условия, ние ще бъдем от последните държави, които ще се присъединим към еврозоната“, каза още Цветанов пред журналисти в Добрич. „По-важното е, че днес трябва да противодействаме на проблемите, които стоят за цяла Европа – да преодолеем популизма, да бъде овладяна бежанската криза, която сполетя Европа 2015 г. „, каза още зам.-председателят на ГЕРБ. Смятам, че с политиката на Европейския съюз и споразумението, което беше подписано с турската страна балканският път вече почти е спрян. Това, което е изключително важно е, че бежанският поток към България е много по-малък, отколкото през последните две години.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама