БСП – Добрич предпочита коалиране с лява партия за президентските избори

16:45, 12 юли 16 / Политика 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи вътрешнопартийното допитване в БСП в Добрич, което трябваше да определи дали социалистическата партия да участва сама на изборите или в коалиция. Участвали са 333 или 62 на сто от членовете на столетницата в областния град, съобщи председателят на Общинския съвет на БСП Мая Димитрова. Тя уточни, че в допитването са участвали само членове на 28-те партийни организации.

Първият въпрос бе по какъв начин БСП да участва в изборите за президент и вицепрезидент на Република България през 2016 г. Голяма част от анкетираните – 269, са били за участие в коалиция с други партии и организации. Едва 69 са счели, че по-удачно е БСП да участва самостоятелно като партия.

Вторият въпрос  бе с кои партии е допустимо БСП да преговаря за издигането на общи кандидати за президент и вицепрезидент. Възможните отговори бяха: партии от Коалиция „БСП лява България“, АБВ, Атака, ВМРО, Движение 21, ДПС, НФСБ, други партии и организации. Около 222 от анкетираните са посочили партии от лявото пространство като АБВ, „Движение 21”, както и ВМРО, Атака. Най-малко са били тези, подкрепили партньорство с ДПС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама