В края на юли и началото на август ще се проведе Осмата Приключенска - фотоакадемия Камен бряг- 2016 г. Тя се организира от едно от водещите имена в областта на художествената и рекламна фотография в света и и преподавател в Университета по приложни изкуства във Виена - Юри Чарийски, съвместно с Община Каварна и Сдружение ЕКОНОРД - Камен бряг.

Право на участие в Осмата интернационална приключенска фотоакадемия имат лица на възраст от 14 години с попълнена молба-декларация по образец, от родителя.

Целите на академията са запознаване на младежите с основите на фотографията като изкуство, с фото техниката, основите на фотографските композиции и техники, заснемане и описание на портрети, приключения сред природата, както и запознаване с подводния и надводен свят в околността.

С помощта на Магистъра по изкуствата, фото и график-дизайнера Юри Чарийски, преподавал в Университета по приложни изкуства във Виена, с помощта на педагог, организатор на художествено-творческа дейност и други поканени преподаватели и специалисти, участниците да се запознаят „на живо” с най-новите фотографски изяви в света. Те ще се занимават с нощна фотография, високоскоростно и дълго експониране, студийно осветление и заснимане, портретна и рекламна фотография.

Участниците ще отседнат в палатков лагер, позициониран в двора на кметството в с. Камен бряг. Академията ще се проведе от 31 юли до 6 август в инфо-центъра в селото и околностите му.
 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно