60 слети и маломерни паралелки ще има в училищата в Община Добричка

12:44, 27 авг 16 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За новата учебна година в училищата в Община Добричка ще бъдат сформирани близо 60 маломерни и слети паралелки заради недостиг на ученици. На последното си заседание Общинският съвет даде съгласие да се формират самостоятелни и слети паралелки с брой ученици не по-малко от 10 в училищата.

Те ще са общо 59 - в основните училища в селата Батово, Ведрина, Дончево, Житница, Ловчанци, Божурово, Овчарово, Победа, Смолница, Стефаново, Стожер, Хитово и Карапелит.

Решено бе при изготвянето на бюджет 2017 г. да бъдат предвидени допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес извън предвидените по единни разходни стандарти.

Ще бъдат сформирани и пет самостоятелни паралелки с по-малко от 10 ученици в учебните заведения в селата Хитово, Ведрина и Смолница.

Във връзка с влезлия в сила от 1 август нов Закон за предучилищното и училищното образование досегашните ЦДГ вече ще се казват детски градини. По предложение на директора и с решение на Педагогическия съвет детската градина в село Батово ще носи името "Зорница".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама