Милена Тодорова след Параолимпиадата: Трябва да продължа да се боря и да стигна до върха

20:52, 23 сеп 16 / Спорт 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Милена Тодорова се прибра в Добрич след първото си участие в Параолимпийски игри в Рио де Жанейро.

В дисциплината R4 Милена завърши с 13-и резултат, а във втория си старт - на 10 метра пушка, категория SH2, положение легнал, се нареди на 22-ро място. Макар да не успя да се пребори за медал, името на Милена остава в историята на Параолимпийските игри като първия състезател от България, участвал в дисциплината "спортна стрелба".

Ето какво сподели Милена Тодорова пред Topnovini.bg непосредствено след завръщането си в Добрич:

- Какво бе за теб участието в Параолимпиадата?

- Невероятно усещане! Най-високия форум и аз част от него, чувството е страхотно! Да, не успях да се класирам на призово място и бях решила дори да се откажа от състезателна дейност поради липсата на финансиране, но след разговори с приятели и познати стигнах до извода, че прибързано съм взела това решение в момент на слабост. Всъщност 13-ото място, като се вземе предвид, че се състезаваме мъже и жени, а съм втора жена в класирането и факта, че до миналата година и треньор нямах, е едно доста добро място сред 29-те състезатели в групата ни. Стигнах до един добър етап от развитието си, трябва да продължа да се боря и да стигна до върха.

- Какво е усещането да си отново на родна земя?

- Усещането е едно много голямо спокойствие. Беше чудесно да видя Рио Де Жанейро, но да се завърнеш у дома е толкова приятно!

- Каква е основната цел, която си поставяш сега?

- Основната ми цел е да се подготвя много по-добре за следващия олимпийски цикъл и съответно участие в Параолимпиадата през 2020 в Токио. Сега ще си почина известно време и ще започна да се готвя за Европейското първенство, което предстои догодина в Италия.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама