Министър Василева: Зонирането ще облекчи работата по водния цикъл в Добрич

16:15, 26 сеп 16 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Това, което е стартирано като програма от водното дружество в Добрич - зонирането на града, изграждането на хидрофорните уредби, е добра основа, върху която да се надгражда“, заяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Тя припомни, че оценката на проекта за водния цикъл е на финала. Той предвижда цялостна рехабилитация и модернизация на водоснабдителната мрежа, мащабни строителни дейности.

„Доброто планиране, добрата подготовка, която осигурява „ВиК Добрич“ ще даде възможност за плавно реализиране на строителните дейности. Зонирането ще даде възможност да се ограничат тези части от града, където ще има строителни дейности“, заяви министър Василева.

Тя подчерта, че проектът за водния цикъл, който е толкова дълго чакан от всички добричлии, ще донесе подобряване на качеството на обслужването, на качеството на водоподаването, подобряване живота на хората.

„Надявам се, че това ще се отрази и на ценообразуването. Съгласно планирането, което водното дружество прави и инвестициите в подобряване на ефективността на системите ще доведе и до балансиране на цената на водата“, каза още Ивелина Василева.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама