Каварна има първи световен шампион по карате

18:50, 08 окт 16 / Спорт 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Елена Янева от каварненския клуб по бойни спортове“Калиакра“  стана световен шампион. Тя спечели първото място на 24-ото Световно първенство по шотокан карате - До, което се провежда в Бургас.

Състезателката от Каварна участва в Джуниорки OPEN, без категория. Тя изигра 3 срещи в които извоюва само победи, съобщи за Topnovini.bg Ариф Арифов - треньор на Клуба по бойни спортове Калиакра.

Тази вечер от 19 часа се състезава и другата състезателка от Каварна Женя Янева.

Над 1 500 участници от 45 държави от 4 континента участват в 24-ото Световно първенство по Шотокан карате До и 9-та Световна Кохай купа. Бургас посреща участниците в зала "Младост", на 7 татамита. Близо 200 са участниците от българска страна, като националният отбор е от 50 състезатели. Останалите 150 каратеки ще вземат участие в световната Кохай купа. За престижното състезание в Бургас са президентът на Българската федерация по шотокан Александър Славков, треньорът на българския отбор Димитър Тодоранов, Колит Пут - ръководител на съдийската комисия на SKUDUN. 

През септември двете състезателки от клуб „Калиакра” станаха европейски шампионки в стил Кумите на проведеното в Австрия Европейско първенство по карате за всички възрасти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама