Решават за вливането на "Албена инвест холдинг" в "Албена"

08:45, 11 окт 16 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Акционерите на Албена инвест холдинг АД ще гласуват днес за вливането на дружеството в Албена АД. Това се очаква да стане на общо събрание на холдинга, насрочено за 13 ч. От 10 ч. акционерите на Албена АД (приемащото дружество) ще гласуват за вливането на Албена инвест холдинг АД. След вливането Албена инвест холдинг АД ще престане да съществува, а активите и пасивите му ще преминат към Албена АД.

Вече има одобрен от Комисията за финансов надзор и вписан в Търговския регистър (по партидите и на двете дружества) договор за преобразуване и анекси към него.

Според договора и Анекс 1 към него съотношението на замяна е 0,1728 акции в Албена АД за една в Албена инвест холдинг АД. Съответно справедливата стойност на една акция в Албена инвест холдинг АД е изчислена на 11,22 лв., а в Албена АД - на 64,92 лв. На практика за 5,78 акции от АИХ ще се получава една от Албена АД.

Ако процедурата бъде одобрена от акционерите, ще последва вписване в Търговския регистър, в Централен депозитар, КФН и БФБ-София и сегашните акционери в Албена инвест холдинг АД ще станат такива в Албена АД.

Албена АД увеличи консолидираната загуба с 30% през първото полугодие на 2016 г. до 18,162 млн. лв. спрямо загубата от 14,002 млн. лв. през същия период на 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама