Корнелия Нинова в Добрич: С новата програма за финансиране на ромчета управляващите си купуват гласове

19:48, 22 окт 16 / Политика 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Не делим хората на българи и други, но смятаме, че това, което се замисля с новата програма за финансиране на ромчета, е крайно несправедливо и представлява дискриминация по отношение на неромските деца”. Това заяви пред журналисти в Добрич лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че 30 евро за успех 3,50 за ромско дете срещу 30 лева за успех 5,50 за неромскo дете, на българче, е абсолютно неприемливо. "В условия на избори това представлява купуване на ромски гласове. Тревожното е, че 40 % от програмата е финансирана от Министерството на образованието и науката т.е. отговорност носи и държавата”, категорична бе Нинова. Тя заяви подкрепа на протеста на майките от Добрич, за това, че са подали жалба в Комисията по дискриминация. „Ще ги подпомогнем за изясняването на този въпрос с питане до министър Кунева, което внасяме по линия на парламентарния контрол. Искаме обяснение за какво става дума и мнението на държавата по този въпрос", допълни лидерът на БСП.



Като вид дискриминация по отношение на българите в собствената им държава лидерът на БСП определи и решението на управляващите за настаняване на бежански семейства в общините. „Цялата тази политика за нас е абсолютно неприемлива и е част от промяната, която искаме чрез президентските избори. Нашето ключово послание към хората е, тези, които искат промяна, да подкрепят Румен Радев и Илияна Йотова, защото сегашните управляващи продават държавата. Под чужд натиск вземат решения и вършат действия, които определяме като национално предателство”, заяви Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП призовава за подкрепа на ген. Румен Радев, защото „той е различният от другите кандидати. Човек, който в годините на прехода не е омърсен от грешни политически решения, от приватизации, концесии, лобистки кръгове, икономически групировки. Това е човек, който през целия си живот единствено е защитавал България, суверинитета й, рискувал е живота си, за да пази националната сигурност.”



"Победата на президентските избори за нас е първата крачка към промяната. Следващата са предсрочни парламентарни избори, за да се промени изцяло управлението в България и да се променят темите, които решават политиците – те да бъдат темите на хората", заяви Корнелия Нинова.

Тя посети клуба на Областния инициативен комитет в подкрепа на ген. Радев и се срещна с общестевността на града в Огледална зала "Нели Божкова".

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама