Заловиха каварненец, специализиран в домови кражби

17:47, 23 окт 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Крадец по домовете от Каварна, вилнял из цялата страна, заедно със съучастник от Варна, е задържан в Стара Загора, информираха от полицията.

Апашите са спипани при специализирана полицейска операция за залавяне на лица, извършители на взломни кражби от жилища на територията на Стара Загора. Непосредствено след извършване на кражба от частен дом на ул. „Кирил и Методий“ в  Стара Загора, в лек автомобил  "Рено Меган" са задържани криминално проявените: Н. К., на 48 г., от с. Българево, Каварненско, и К. К., на 50 г., от Варна. При последвалите  личен обиск на лицата и претърсване на автомобила, са намерени и иззети части от счупени секретни патрони, декоративни капачки за брави, множество инструменти за взломяване на секретни патрони, пари, златни накити, компютри, таблети, дрехи и козметика.

Установено е, че част от вещите са предмет на кражба от посочения адрес в Стара Загора, а друга част са предмет на извършени кражби на територията на Бургас на 19 и 20 октомври 2016 г.

В ОДМВР Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Вчера Н .К. и К. К. са привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на Районна прокуратура Стара Загора са задържани за срок от 72 часа.

Съвместно със служители на областните дирекции на МВР във Варна и Добрич са извършени претърсвания и изземвания в обитаваните от двамата крадци жилища, като са иззети множество вещи - лаптопи, таблети, ръчни часовници и др., с неустановен произход.

Работата по доказване на съпричастността на лицата към извършени кражби от жилища на територията на Стара Загора и в страна продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама