Липсата на опит препъна "Добруджа 07" при дебюта му в Шампионската лига

22:19, 02 ное 16 / Спорт 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Волейболистите на "Добруджа" дебютираха със загуба в Шампионската лига. Воденият от Мирослав Живков състав загуби с 0:3 (24:26, 23:25, 23:25) срещу "Грьонинген" в Холандия в първи мач от втория предварителен кръг, съобщи dnevnik.bg.

Липсата на опит при младия състав на българския първенец оказа ключова роля в двубоя. Най-ясно това се видя в третия гейм, в който "Добруджа" водеше с 22:16, но допусна обрат и загуби.

Втората среща е на 8 ноември във Варна. Победителят ще играе срещу "Перуджа" в спор за влизане в груповата фаза на турнира.

Жулиен Георгиев стана най-резултатен за българския отбор с 15 точки. За холандците, които също са дебютанти в Шампионската лига, опитният Витзе Кооистра направи 23 точки.

При второто техническо прекъсване в първия гейм "Добруджа" изоставаше с 12:16, но успя да направи обрат за 21:20. Последваха оспорвани разигравания, но домакините спечелиха частта.

Във втората те отново имаха инициативата и поддържаха преднина от две-три точки, за да стигнат до 25:23. Почти през целия трети гейм "Добруджа" водеше, като в края стигна до шест точки аванс. Въпреки това след силна серия при сервис на разпределителя Уест "Грьонинген" направи обрат и даде само точка на съперника си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама