ЕГ "Гео Милев" – Добрич ще участва във второто издание на „Роботика за България“

08:21, 12 ное 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Езиковата гимназия „Гео Милев” в Добрич е едно от 17-те училища в страната, чиито менторски екипи са одобрени за участие във второто издание на програмата „Роботика за България”.

Менторските екипи включват по двама учители, които ще получат подкрепа да създадат отбор по роботика в училищата, където преподават. Подкрепените учители са от 17 училища от 12 населени места в страната.

В отборите по роботика учениците работят за изпълнението на  различни мисии с обществена насоченост. Паралелно подготвят презентации на разработени от тях научноизследователски проекти. Участието в отбор по роботика дава възможност за придобиване на нови знания в областта на науката и технологиите чрез практически занимания, както и развитие на умения за презентиране и работа в екип. Чрез заниманията по роботика учениците работят в екип по разрешаване на важен местен проблем, който тази година е свързан с Животните, нашите съюзници.

Одобрените менторски екипи ще получат специализирано онлайн обучение, както и 6-месечна онлайн подкрепа относно правилата на  състезанието First Lego League. Програмата осигурява обoрудване за дейността на един отбор – комплект Lego с програмируем модул Mindstorm educations 45544 и състезателнo поле. Освен това, част от отборите получават възможност да участват на финалния фестивал в София, при отлично представяне на междинните етапи.

Кандидатите са избрани след проведен конкурс, в който се включиха 42 екипа от училища от 27 населени места. Тази година броят на кандидатите се увеличи с 18 % спрямо кандидатствалите в първото издание на програмата през учебната 2015-2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама