Екатерина Димова от Балчик е на финала на конкурса за най-красива атлетка за годината

16:02, 24 ное 16 / Спорт 25 814 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лекоатлетката от Балчик Екатерина Димова е с шанс да стане победител в третия конкурс Мис BGathletic.com 2016, който се организира от сайта за лека атлетика BGathletic.com.

Във фазата, която тече в момента, останаха само три атлетки. Една от тях ще спелечели короната Мис BGathletic.com 2016.

Носителката на приза „Най-красива атлетка за годината” ще бъде определена с гласуване. В конкурса са включени само картотекирани състезателки в БФЛА и родени през и/или преди 1998 г. Гласуването за победителката се извършва на специалната платформа miss.bgathletic.com.

Можем да подкрепим Катя до 30 ноември ето тук. (Вотът се отчита след кликване върху снимката)

Ето какво сподели тя за bgathletic.com, като изданието задава 15 въпроса и на трите финалистки в конкурса.

Екатерина Димова, състезателка в хвърлянето на чук в СКЛА „Черно море 2005”-Балчик. През 2016 г. 18-годишната атлетка спечели четири медала от националните шампионати, като три от тях са златни. Димова е и шампионката за жени в дисциплината си. 

- Как започна с леката атлетика? С какво те плени?

- Един януарски ден на 2011 година  мама ме попита дали искам да отида с нея на награждаване на спортисти. Аз се съгласих, но дори не знаех за какво става дума. Към края на церемонията председателят на клуба г-жа Андреева (съпруга на треньора ми Андриан Андреев) обяви, че очакват повече нови хора да се присъединят към отбора (б.а. СКЛА „Черно море 2005”-Балчик). Тогава ми щукна да се пробвам. Когато се прибрахме вкъщи, помолих мама да говори с треньора. В продължение на една седмица всеки ден я питах дали го е направила и я засипвах с въпроси: дали приемат момичета? (защото сред наградените нямаше момичета), ще ме вземат ли зареди брекетите? Когато най-после мама ме заведе на полигона, всичките въпроси в главата ми изчезнаха и се появи любопитството към новото и непознатото, което след време стана моя страст.

- Какви са целите ти в спорта?

- Да достигна световно ниво.

- Опиши се с 3 думи!

- Лъчезарна, весела и шантава.

- Помага ли красотата в спорта?

- Красотата е като реклама, привлича вниманието на хората към спорта.

- Кой от големите атлети харесваш - като спортист и като външност, излъчване, обаяние?

- Нямам любимец, но харесвам българските спортисти.

- Ако имаш възможност да й напишеш коледна картичка, какво послание би пратила?

- Отправям коледни и новогодишни пожелания към всички български спортисти, към всички българи. Най-важното е да сме живи и здрави, всичко останало се оправя по някак начин.  Желая весело и щастливо изкарване на празниците, без контузии.

- Каква музика харесваш?

- Харесвам всички стилове, но главно слушам българска естрада и вечните български хитове. Някои от любимите ми песни са „Виолета“ на Щурците, „След хиляди години сън“ на Сленг, „Ледено момиче“ на Д2, „Елмаз и стъкло“ на Б.Т.Р.

- Коя е книгата, която би прочела отново и отново?

- “Бамби” - за малкото еленче, което живее в свят, изпълнен както с безброй чудесни неща, така и с много тъга. Затова как постепенно открива приятелството и любовта, а срещата с човека става изпитание за неговата храброст.

- Дисциплината, в която се състезаваш, е най-най, защото...

- Дисциплината, в която се състезавам е най- най, защото е различна. Тя е една от най-трудните в техническо отношение в леката атлетика. Хвърлянето на чук е една от четирите дисциплини по хвърляне в леката атлетика, заедно с мятането на диск, хвърлянето на копие и тласкането на гюле. Хората знаят много малко за моята дисциплина. Например, не знаят, че уредът е метално гюле с телена дръжка и си мислят, че е хвърляме ковашки или каменни чукове.

- Какво ти говори следната цифра: 72.28?

- 72.28 м е световният рекорд на копие за жени. Ако видя тази цифра до моето име, ще съм уверена, че вървя по правилния път за постигане на целите ми в спорта.

- Болт продаде олимпийските си шпайкове за 3590 лири, колко искаш за твоите?

- Чукохвърлячите не носят шпайкове. Бих подарила или продала на търг хвърлячките  си, а парите бих дарила за благотворителност.

- Колко често ходиш на фризьор?

- Няколко пъти в годината, само подрязвам връхчета.

- Какво е мнението ти по темата с емигрантите в Европа и България?

- За момента не съм се сблъскала с проблема очи в очи. Не ми харесва напрежението, което се създаде.

- Как се виждаш след 10 години? А след 20 години?

- Спортът ще бъде винаги част от живота ми. За десет години трябва да съм успяла да завърша висше образование. След двадесет се виждам щастливо омъжена с много дечица.

- Какво е щастието за теб?

- Нещо много важно в живота. Основното ми правило е да правя хората щастливи, защото техните усмивки ме правят щастлива.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама