Подобрява се състоянието на болната от рак Ина от лечението в Турция

15:31, 06 дек 16 25 632 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Има подобрение в състояние на болната от рак Ина от Генерал Тошево, съобщи годеникът й Наско Недялков. След като младата жена роди по спешност в седмия месец момиченце, тя замина за лечение в клиника в Турция. Там е изготвен план за 3 цикъла за лечение.

След приключването им ще бъде назначено ново лечение или ще продължи  сегашното, но това ще зависи от резултатите. Всичко върви много добре засега, сподели Наско.

След края на първия цикъл от химиотерапия в края на миналата седмица Ина се завърна за няколко дни от Турция. Тя е посетила малката си дъщеричка Дара, която е в кувьоз в болница в София.

Дара, която се роди с тегло 1 килограм, вече е 1 кг и 110 грама. „За жалост, не можем да я гушнем все още. Можем само да я милваме в кувьозчето”, сподели Наско.

На 7 декември Ина отново се връща в Турция, за да продължи борбата с коварната болест и да може да се радва на малкото си момиченце.

Междувременно продължава благотворителната кампания за набиране на средства за лечението на Ина.

Снощи в залата на Община Генерал Тошево се проведе  Благотворителен концерт „Да помогнем на Ина”. Такъв тази вечер от 19 часа ще има и в зала АУЛА на Икономически университет-Варна. Организатор е Студентският съвет към висшето учебно заведение.

Ина Георгиева е на 23 години от град Генерал Тошево. Като всяко младо момиче, срещнало любовта, тя и нейният годеник решават да създадат семейство. Но съдбата не е благосклонна към нея. В петия месец на бременността, й откриват рак на ларинкса. Диагнозата е „Сквамозен клетъчен карцином”. Заради хормона на растежа, ракът се е развил много бързо и вече има метастази. На 23 септември е извършена операция за отстраняване на тумора, взета е и биопсия. По-късно са били извършени и други интервенции. Досега обаче не е прилагана химиотерапия заради бременността. Към днешна дата нашата Ина е родила момиченце, което носи името Дара. Детето е родено със секцио в седмия месец, тъй като ракът на майката е твърде агресивен и тя трябва спешно да се лекува. Детето е в кувьоз е, но диша самостоятелно. От тук нататък Ина трябва да се бори за живота си, за да отгледа своята рожба.

Ако имате желание да помогнете, но нямате възможност да посетите концерта, организиран за нея, можете да дарите средства и чрез:

Алианц банк България BIC BUINBGSF IBAN: BG45BUIN95611000436747

Paypal : [email protected] ( 0 - нула )https://www.paypal.me/InaGeorgieva титуляр Ина Георгиева Георгиева

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама