Болната от рак Ина отново е в клиниката в Турция, заредена с огромната подкрепа у нас

17:47, 09 дек 16 25 628 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Болната от рак млада майка Ина Георгиева от Генерал Тошево отново е в клиника в Турция, където ще се проведе вторият цикъл от лечение. Преди това младото семейство е посетило рожбата си в болницата в София. Добрата новина е, че дъщеричката им Дара, която бе изродена в седмия месец, за да мчоже майка й да се подложи на химиотерапия, вече тежи килограм и 250 гр.

Ина се върна в болницата, заредена с огромна доза доброта и неимоверна подкрепа, които получи от родния си град Генерал Тошево.

Няколко дами от добруджанския град се обединиха около каузата, по инициатива на Иван Алексиев, и организираха редица благотворителни прояви.

Ние сме инициативен комитет от пет момичета, които решихме да помогнем с каквото можем“, сподели Милена Петрова. Те организираха благотворителен концерт, благотворителен базар в читалище „Светлина“, разпространиха кутии за дарения в търговски обекти в Генерал Тошево и в Добрич, както и във всички населени места от общината. Подкрепа са оказали от Община Генерал Тошево и от полицейското управление в града, които са съдействали за реализацията на част от концерта на открито.

Наложило се е да има такава, тъй като за благотворителния концерт са били продадени 680 покани, а залата на читалище „Светлина“ побира едва 240 души. За да не бъдат ощетени останалите, организаторите осигурили и концерт на открито пред читалището. Там се представили много оркестри и Борис Дали. Макар и на студено, хората са се забавлявали и танцували.

Много формации и изпълнители проявили желание да се включат в благотворителния концерт. Дори не всички успели да участват в продължилия почти три часа концерт. На сцената на читалището се представили много изпълнители от Генерал Тошево, от с. Петлешково, клуб „Веселчани“ от Добрич, оркестрите Лира“ и „Извор“, певицата Ивелина Колева, формация „Чар“ от Ген. Тошево и още много други.

Средствата, които са събрани, възлизат на 36 802 лева. Те са от продажба на покани за концерта, от базара, от дарителските кутии, както и от дарения. В резултат на благотворителната кампания по сметката на Ина са постъпили 132 000 лева от цялата страна и от чужбина, обясни Милена Петрова.

Самата тя не е познавала Ина. Срещнали са се за първи път на концерта. На него болната млада жена, която бе за няколко дни в родния град между двата цикъла лечение в клиника в Турция, е присъствала, заедно с майка си и годеника си. 

В края на концерта семейството благодарило на главния инициатор на благотворителните инициативи Иван Алексиев. На сцената Ина, която в резултат на заболяването е със затруднен говор, само го прегърнала, но сълзите в очите и на двамата предали огромната емоция на всички в залата.

Надяваме се, че Ина почувства подкрепата и огромната доброта на всички, които да й дадат сили и надежда да се справи с тежката болест, сподели Милена Петрова.

„Концертът беше страхотен, всички много се бяха постарали“, споделиха Ина и годеникът й.  Те пожелаха да благодарят на всички ансамбли и певци. „Те бяха страхотни и ни заредиха със страшно много позитивна енергия“, сподели Наско Недялков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама