Отново висока акредитационна оценка очаква болницата в Добрич

11:36, 15 дек 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи акредитацията на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Назначена от министъра на здравеопазването комисия бе на място от 8 до 12 декември, за да се запознае с условията и работата на лечебното заведение. Предстои да бъде изготвен доклад от комисията, който ще бъде защитаван пред здравното министерство. Очаква се акредитационната оценка, която комисията ще даде на болницата в Добрич за следващите пет години, да стане ясна в началото на 2017 г.

„Очаквам, че сме се представили добре. В голяма степен сме удовлетворени от това, което сме показали пред комисията”, каза пред Topnovini.bg изпълнителният директор –р Трифон Йорданов. Той се надява, че акредитационната оценка на МБАЛ Добрич ще е висока, както по отношение на цялостната дейност на болницата, така и като оценка за възможността тя да бъде практическа база за специализанти.  Д-р Йорданов се надява към отделенията, които досега бяха такава база, да се добавят и тези по неонатология и неврохирургия.

Според изпълнителния директор, няма причина да се счита, че оценката на някои отделенията ще бъде понижена.  Към момента няма застрашени от закриване отделения в МБАЛ, увери още д-р Йорданов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама