Обновиха отделението по диализно лечение в болницата в Добрич

08:43, 16 дек 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Завърши освежаването на стаите в отделението за диализно лечение в Многопрофилната болница за активно лечение, съобщи изпълнителният директор д-р Трифон Йорданов.

По-рано през годината лечебното заведение получи 6 нови хемодиализни апарата на стойност 132 хил. лв. Средствата са основно от министерството на здравеопазването, помогнали са още общини от областта. Досегашните апарати бяха морално остарели и от години се налагаше тяхната подмяна. Месечно на хемодиализа са около 70 души от област Добрич.

Около 5 000 лева собствени средства вложи болницата за освежаване на отделението. Бяха закупени и нови лекарствени шкафове, плотове за лекарства и препарати и друго медицинско обзавеждане.



Отделение „Диализно лечение” обслужва област Добрич , като се провежда извънбъбречно очистване на кръвта. Лекуват се пациенти с хронична бъбречна недостатъчност, остра бъбречна недостатъчност, остри интоксикации, хиперкалиемия, тежък нефрозен синдром, рефрактерна на лечение с диуретици тежка сърдечна недостатъчност с оточен синдром. В момента на хрониодиализно лечение са 74 пациенти. Включени в регистъра за бъбречна трансплантация са 17 болни. Досега са трансплантирани 11 пациенти, от които 4 в чужбина и 7 - в България.

Предстои в началото на 2017 г. да започне ремонт на стаите в отделението по педиатрия, които не са обновени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама