Родният Добрич първи ще чуе програмата на Светослав Тодоров за концерта в "Royal Albert Hall"

17:54, 19 дек 16 / Култура 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Публиката в Добрич ще е първата, която ще може да чуе програмата,  с която световноизвестният пианист Светослав Тодоров ще се представи на престижната сцена на "Royal Albert Hall" в Лондон през февруари. Това обяви музикантът на пресконференция днес.

Той идва от Ню Йорк, където от август до декември бе избран да представи Кралския музикален колеж в Лондон, където учи, в Манхатън Скул ъф Мюзик.

На 21 декември от 18. 00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ уникалният талант от Добрич Светослав Тодоров ще изнесе концерт пред родната публика. Програмата включва творби на Йоханес Брамс, Джон Адамс, Веселин Стоянов и Морис Равел. За своето гостуване на добричка сцена Светослав Тодоров сподели, че иска да предложи на публиката висококачествено и незабравимо преживяване давайки най-доброто от себе си. Програмата, която ще представи в Добрич е тази, с която ще се изяви в "Royal Albert Hall" в Лондон през февруари следващата година. Пианистът заяви, че е подготвил изненади за добричката публика и желае да грабне нейния интерес подготвената програма.

„Когато свиря на родна земя и особено в Добрич, публиката е още по-топла и идва заредена с очаквания за много положителни емоции, затова се опитвам да поднеса колкото може по-вълнуващи и емоционални преживявания с моята музика” – признава пианистът.

Светослав Тодоров е български пианист, роден и започнал музикалното си образование в Добрич, който в момента учи със стипендия в Кралския музикален колеж - Лондон - класическо и съвременно пиано. В края на 2015 г. той получи първа награда на 9-ти Международен конкурс „Й. С. Бах” във Фукуока, Япония, едва няколко дни след негови благотворителни участия в Българския културен институт с гости като Посланика на Република България Константин Димитров и съпругата му. През март изнася концерт за световния композитор Стийв Райх, както и представя солов концерт в салоните на Българското посолство в Лондон. В края на юни Светослав посвети дебютния си видеоклип Капустин Проджект на Кралица Елизабет и нейната 90 годишнина. От месеците август до декември Светослав е избран да представи Кралския музикален колеж в Манхатън Скул ъф Мюзик, Ню Йорк, където учи при Александър Мутузкин.

Васко Василев го определя като „много добър пианист“, а Найджъл Кенеди като „удивителен“.

Входът за концерта му в Добрич е на символична цена от 5 лв.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама