Алармират за нагласен конкурс за работа в полицията в Добрич

19:04, 03 яну 17 25 1573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Участници в конкурс за служител в Икономическа полиция в Областната дирекция на МВР в Добрич алармират, че конкурсът е бил предварително нагласен и манипулиран.

За това те са сезирали вътрешното министерство още след първия етап на конкурса, който е бил за физическа годност. До момента не са получили никакъв отговор във връзка с жалбата.

Вместо това, конкурсът е проведен и лицето, за което още в началото се е знаело, че трябва да спечели, е класирано. В последните дни на 2016 година е издадена и заповед за назначаването му.

Участниците в конкурса са я обжалвали пред министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Подали са сигнали и до различни институции, включително и до прокуратурата. Според тях, за назначението намеса имат и депутати.

„Така млади и кадърни деца от Добрич нямат никакъв шанс. Затова и напускат града и страната”, коментираха близки на разочаровани  участници в конкурса.

RNS преди дни съобщи, че въпросният новоназначен служител в Икономическа полиция в Добрич Д.Д. е освободен от ДАНС и срещу него все още текат проверки. Според изданието, спешното назначение става, въпреки обжалването на процедурата по провеждането на конкурса, за да има време до предстоящите избори лицето да бъде издигнато до шефско място.

Според източници на RNS, в началото на новата година директорът на ОД МВР – Добрич Николай Спасов, ще бъде преместен в столицата. Плановете за него били да прави кариера в Дирекцията на МВР „Международно сътрудничество“. Заместникът му Явор Колев, се очаквало да оглави дирекцията в Добрич, а Д.Д. – да стане негов заместник.

Topnovini.bg потърси за коментар Областната дирекция на МВР. Отговорът бе, че за въпросната позиция има проведен конкурс и са спазени процедурите.

Отправихме запитване и до министъра на вътрешните работи чрез пресцентъра на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама