Опашки за хляб на пещ в нова пекарна в Добрич

19:58, 04 яну 17 25 1976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На огромен интерес се радваше в първия ден след откриването си новата работилница за хляб „Фурнатъ” в Добрич. Опашките не секваха целия ден, което приятно изненада инвеститорите.

„Идеята е да направим нещо уникално, което вече се случва, и да ядем истински хляб“, сподели пред Topnovini.bg Нейчо Нейчев – собственик във „Фурнатъ“. Той обясни, че технологията на производството на хляба и закуските е уникална. „Тя е 100 % ръчна с истински продукти и по естествен начин се изпичат всички продукти на дървена жар“, подчерта Нейчев.



Обясни, че на този етап са заложили на девет вида хляб. Традиционният „Добруджа“, който ще се нарича хляб „Фурнатъ“. Ще има Селски хляб, ръжен, хляб с квас. Задължително ще има и хляб от лимец, който също е търсен неа пазара. Гамата закуски включва традиционна българска баница, рогче, кашкавалка, кренвиршка. „Опитваме се да поддържаме един достатъчно добър асортимент засега. Надяваме се, във времето да имаме още изненади“, обеща Нейчев.

Майсторите са семейство от Турция – Елмаз и Нежмие. Те са български изселници, който повече от 20 години са напуснали страната. Цял живот са произвеждали хляб. Работили са също и в Кипър, в Русия. Сега, макар и пенсионери, те са дошли отново в България, за да произвеждат хляб и закуски във „Фурнатъ“ и да обучават други пекари. Работи се изцяло по техни рецепти.



Цялата продукция се пече на пещ, което, по думите на Нейчев, придава различен, уникален вкус.

Пекарната се намира между Летния театър и Административния съд по бул. „3 март“, работи от 7 до 19 часа всеки ден, без неделя, обясни още Нейчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама