Отварят за движение пътя Добрич-Варна за МПС до 3,5 т

08:16, 11 яну 17 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 8 часа се отваря за движение за пътят Добрич-Варна за движение в двете посоки за моторно-превозни средства до 3.5 т, съобщава областният управител Детелина Николова, председател на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия. Очаква се към 9.30 часа за движение на автомобили до 3.5 т да бъде отворен и пътят Добрич-Карапелит-Алфатар посока Силистра. Към обяд се очаква да бъде почистен и отворен също за движение на МПС до 3.5 т пътят Добрич-Генерал Тошево. Работи се усилено за почистване и отваряне на пътя Добрич-Балчик и по участък от І-9 Дуранкулак-Балчик-Добрич.

"През цялата нощ времето бе изключително динамично, като късно през нощта се влоши най-много в североизточната част на областта. Силният снеговалеж и нулевата видимост станаха причина в много участъци през нощта снегопочистването да бъде преустановено. Затова и една голяма част от пътищата остават засега затворени за движение. Въпреки сложната ситуация, със снегопочистващата техника на АПИ се направи необходимото, за да бъде отворен пътят Добрич-Варна, посочва Николова.

"Сериозен проблем, по който се работи с осигуряване на достъп на екипите на "Енерго-Про" е скъсан далекопровод между Генерал Тошево и Спасово, в резултат на което около 10 села са без електрозахранване" - информира Детелина Николова. Освен в община Генерал Тошево, без ток е и село Стефан Караджа в община Добричка.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама