Над 50 бедстващи са евакуирани миналата нощ на територията на община Ген. Тошево

09:50, 11 яну 17 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обстановката в община Генерал Тошево остава много тежка, съобщиха от общинската администрация. Всички пътища са затворени за движение. Метеорологичните условия се подобряват и отново  започва координирани действия по почистване на републиканската и общинската пътни мрежи на територията на общината. Приоритетно  се работи по отваряне на републикански път  II 29 Добрич – Ген. Тошево – Кардам,  който последно бе затворен снощи.

По всички постъпили сигнали в кризисния щаб през последното денонощие са предприети действия. Евакуирани са повече от 50 бедстващи, закъсали на територията на общината, като 20 от тях са настанени да пренощуват в Генерал Тошево. Към момента няма бедстващи лица извън населените места. Прекъснати са електрозахранването и водоподаването в  голяма част от  населените места. Дежурни екипи на Енерго Про и ВиК полагат усилия да възстановят електрозахранването и водоподаването в рамките на деня.

Кризисният щаб за пореден път апелира да не се предприемат пътувания. При крайна неотложност гражданите могат да подават сигнали на телефон 112 и 05731/ 22 83.

Информация за състоянието и проходимостта на пътната мрежа на територията на общината ще бъде публикувана веднага, след като има промяна в общата обстановка.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама