Кметът Йордан Йорданов: Директорите на училища могат да удължат ваканцията

15:16, 11 яну 17 25 670 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Предвид многото запитвания и молби да удължим ваканцията с още два дни, скъпи ученици, трябва да ви кажа, че като кмет не мога да продължа почивните дни. Правомощията на местната власт са да отпуска до 3 дни ваканция. Ако преценят директорите на училища или МОН могат да удължат ваканцията”, написа в профила си във фейсбук кметът на Добрич Йордан Йорданов.

От Общината съобщиха, че всички училища, детски градини и детски ясли са проверени. Там, където достъпът до дворовете на учебните заведения е затруднен, е разпоредено на общински фирми за разчистят снега.

На директорите е указано отоплителните инсталации днес да работят на максимална степен. Ако преценят, че не може да се достигне достатъчно висока температура, имат право да намалят часовете. Те имат и правомощия да обявят ваканция до края на седмицата със заповед, след решение на педагогическите съвети.

От Общината посочиха, че е изчерпана възможността, която Законът за предучилищното и училищното образование дава на кмета за преустановяване на учебните дейности. Няма основание и за искане за удължаване на ваканцията от министъра, тъй като общината не е бедстваща, улиците се почистват, включително и по-малките.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама