Основните пътища в област Добрич са отворени за автомобили до 3.5 т

18:30, 11 яну 17 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Основните пътища в област Добрич са отворени за движение на автомобили до 3.5 т, съобщават от пресцентъра на областната администрация. Оттам информират, че отворен за движение без ограничения е път II-29 Варна–Добрич-Генерал Тошево–Кардам. По този път ще се извършва контролирано пропускане само на ТИР-ове, пътуващи в посока Варна или обратно.

Отворен за движение на МПС до 12 т е път I-9 Дуранкулак-Каварна-Балчик-Варна. За всички останали проходими пътища в областта е въведено ограничение за движение на МПС до 3.5 т. Автомобили до 3.5 т могат да се движат по следните пътни направления Добрич-Кардам през Генерал Тошево; Добрич-Крушари-Коритен; Крушари-Добрин; Карапелит-Кочмар; Орляк-Силистра; Орляк-Шумен, Честименско-Силистра; Коларци-Тервел и Шабла-Каварна. Отворен за движение е и пътят Добрич-Балчик в двете посоки за автомобили до 3.5 т

По данни на „Енерго-Про“, към 16.00 часа дежурните екипи на електроразпределителното дружество са възстановили електрозахранването във всички населени места на територията на област Добрич, съобщава още от областната администрация.

През днешния ден служители на Пожарна безопасност и защита на населението са се отзовали на няколко сигнала за оказване на помощ и съдействие. На територията на община Крушари са помогнали за превеждането на медицински екип до тежко болен от село Полковник Дяково. Оказано е съдействие на линейка за превозване на тежкоболен от Балчик в Добрич. В село Пряспа служителите на ПБЗН са пренесли тежко болен до мединицския екип, оказал му помощ. Служителите са се отзовали и на сигнали, подадени от хора със закъсали автомобили. Съдействие е оказано по пътя Добрич – Дряновец – Коларци, където са закъсали 10 леки автомобила, 2 джипа, 4 микробуса.

От ВиК информират, че без вода са три села в община Добричка – Тянево, Житница, Пчелник, и едно в община Генерал Тошево – Изворово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама