Министър Бъчварова даде висока оценка на дирекцията на МВР в Добрич

16:41, 16 яну 17 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областната дирекция на МВР в Добрич е поискала назначаване на 42-ма служители във връзка със специализираната операция за борба с битовата престъпност. Толкова е поискала полицията и във Варна, съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова, която днес в морската столца се срещна с ръководствата на дирекциите във Варна и Добрич.

Сътрудниците по охрана ще бъдат подбрани с открита процедура. Срещу битовата престъпност могат да се назначат 550 служители в областните дирекции и 600 за охрана на границите, обясни Бъчварова. По думите й разчетите са към края на годината за ведомството да работят допълнително около 3000 души. На дирекциите ще бъдат осигурени и допълнителни средства за гориво и ремонт на автомобилите.

Конвенционалната престъпност е явление, симптоматично за общото състояние на обществото. В този смисъл е необходимо всички институции да поемат и да изпълнят своите ангажименти. Началото на този дълъг процес бе поставено още през лятото с активизирането на местните комисии и провеждането на срещи с кметовете, много са линиите на работа и направленията, които трябва да бъдат засегнати, работата тепърва предстои, заяви министър Румяна Бъчварова.

Вътрешният министър изрази задоволство от проведения разговор и  даде положителна оценка на разработените планове, направените анализи на криминогенната обстановка и предприетите действия от началото на специализираната полицейска операция в двата региона. Борбата с конвенционалната престъпност не е спирала - доказателство за това са постигнатите успехи по линия на противодействието на емблематичните за Варна джебчийски кражби, които  значително са намалели. Данните показват увеличаване на разкриваемостта и в двете дирекции. Министърът обяви, че в изпълнение на поставените задачи предстои допълнителното назначаване на 42-ма полицаи в двете дирекции, както и че  ще бъде вдигнат двойно лимитът за гориво на полицейските коли. Министър Бъчварова даде висока оценка на проведената от служителите на сектор БОП в ОДЧВР-Варна операция  по линия на противодействието на корупцията. Тя подчерта, че операцията е показателна за професионализма и лоялността на служителите от тези структури. „При такава дълга и продължителна работа при този случай не е изтекла информация и те са могли да си свършат пълноценно работата“. По думите й  реализацията е емблематична по начина, по който се работи и показателна за усилията на МВР по отношение на борбата с корупцията.  Стъпка по стъпка, с решителни мерки, това е начинът да вървим напред към желаните резултата във всички области, заяви още вътрешният министър.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама