До 31 май се подават заявления за прием в първи клас в Добрич, според нови правила

09:37, 19 яну 17 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Добрич разработи правила за прием на децата в първи клас. Правилата включват девет критерия за класиране на детето, които трябва да са актуални към момента на записване и да са доказани със съответните документи, съобщават от общинската администрация.

Класирането на учениците в първи клас в училищата на територията на общината се осъществява на база на точкова система, която включва девет критерия. С най-голяма тежест е близостта на училището до настоящия адрес на родителите. Разработена е и специална карта на града, която определя районирането. Повече точки при класирането получават децата с починали родители, близнаци, деца с увреждания и деца със специални образователни потребности, тези, завършили подготвителна група в учебното заведение, а също и когато братя или сестри учат в училището. Регистрираните критерии се доказват със съответните документи, посочват от Общината. Резултатите от класирането се публикуват на сайта на всяко училище. В следващо класиране участват само деца, които са новорегистрирани или не са класирани.

Правилата са публикувани в сайта на община Добрич, където може да се види и графикът за приема. Заявленията за записване се приемат до 31 май. Записването на децата се извършва до 9 юни, а до 12 юни се обявяват свободните места.

За всички деца родителите подават заявления по образец, а приемът се извършва от комисия, назначена от директора на училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама