Над 100 майки от Добрич благодариха заедно на лекаря, дарил ги с мечтаното бебе

10:29, 20 фев 17 25 3678 Шрифт:
Автор: Станислава Кръстева

Уникална изненада сътвориха за своя акушер-гинеколог над 100 майки от Добрич, сдобили се с рожба през миналата година. Така те благодариха за грижите и всеотдайността на д-р Ивайло Петев, помогнал им да се сдобият със своята мечтана рожба.

Идеята се появила спонтанно във фейсбук групата „Майките на Добрич”. Бъдеща майка искала препоръки за добър гинеколог. Така всички, решили да й отговорят, били единодушни, че това е д-р Петев.  Така се появила идеята да се обединят и заедно да му изкажат искрените си благодарности за грижите и вниманието. „Той е вечно усмихнат, излъчва доброта и загриженост. Малко са лекарите като него”, категорични са майките, на които д-р Петев за първи път е подал рожбата в ръцете им. Така за няколко дни събрали снимките на 105 деца, родени под грижите на лекаря само през миналата година. От тях направили колаж.

„Провокира ме човешкото му отношение, добротата му, професионализмът му, лъчезарната му и приветлива усмивка. Начина, по който предразполага всяка една своя пациентка, без да дели по етнически произход или материално положение. Той е положителен заряд за всичко около него. Изключителен акушер-гинеколог. Не пести време, обяснява много подробно, на разбираем език. Раздава се и затова всички го обичаме. Освен че е перфектен в професията си, той е перфектен и в комуникацията с пациентките си”, споделя майка, която инициира изненадата.

Над 100 майки одобряват идеята й и помагат тя да стане реалност. Всяка една изпраща снимка на своето ангелче, родено през 2016 г. при д-р Петев. От тях друга майка прави уникален колаж. Майки, родили предходни години, също изпращат снимки, като за тях е купена специална дигитална фоторамка, за да ги побере.

Така, „въоръжени” с прекрасните подаръци и безграничната си благодарност към лекаря, помогнат да се родят най-скъпите им рожби, майките се отправили към кабинета на д-р Петев навръх Деня на влюбените.

Една от тях имала предварително запазен час за преглед и успяла да изведе лекаря пред кабинета. Там благодарните майки връчили колажа със снимките на бебенцата и дигиталната фоторамка, както ибонбони, вино и питка. „Беше емоционално и вълнуващо да видим, че любимият ни доктор се зарадва”, споделя майка. „Д-р Петев беше много изненадан и много щастлив. Реакцията му просълзи много мами”, сподели друга дама. Те са убедени, че има още много майки, които не са научили за инициативата, но също пазят в сърцата си огромна благодарност към лекаря, помогнал им да изживеят най-голямото щастие на света – да бъдат майки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама