Увеличават се доброволците на БЧК в Добрич

19:30, 24 фев 17 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Броят на членовете и доброволците на Българския червен кръст в област Добрич бележи възходяща тенденция, въпреки демографската криза и миграцията. Това бе отчетено на проведеното днес отчетно-изборно събрание на Областния съвет на хуманитарната организация.

Гости бяха председателят на Националния съвет на БЧК акад. Христо Григоров и генералния директор проф. д-р Красимир Гигов, областният управител Детелина Николова, представители на социални институции, общини, партньорски организации и др.

През 2016 г. в осемте общински организации са регистрирани 4793 членове. Регистрираните доброволци на БЧК през отчетната 2016 година са 356, от които 251 по програми. Отчетено беше, че има ръст на доброволците спрямо 2015 година, когато са били 318. Само в помощ на Българския младежки червен кръст са 230 доброволци в областта, като се наблюдава ръст във възрастовата група 19-35 години. Червенокръстката организация разчита и на 22 деца до 14-годишна възраст в региона.

За последните четири години в различните форми на обучения и квалификации са преминали 640 доброволци и служители, като през последната година техният брой е най-висок - 225 души.

БЧК - Добрич, въвежда електронна регистрация на доброволците по пилотен проект, съобщиха от Областния съвет на милосърдната организация. Електронните досиета на доброволците в региона ще бъдат бързо и лесно обновявани.
Областната организация на БЧК преизбра Добри Драгнев за свой председател.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама