Група във фейсбук помага на бедни абитуриенти от Добрич

19:48, 25 фев 17 25 1420 Шрифт:
Автор: Станислава Кръстева

Група във Фейсбук осигурява коли за изпращането, тоалети, грим, прическа и финансова помощ за децата от семейства в затруднение в Добрич.

Идеята е на Стилиян Димитров. Той е от Добрич, но работи в Германия. Споделя, че, макар и далеч от Родината, мислите му винаги са тук. Преди часове той сподели във фейсбук, че е впечатлен от невероятната кауза, подета в различни градове от мъже, които предлагат личните си автомобили, за да заведат абитуриент на бала.  „Зачудих се как да бъда полезен?!? И как можем всички заедно да направим няколко човека щастливи! Всеки от вас, може да предложи...грим, прическа, костюм или рокля ...”, написа Стилиян. Той самият е решил да помогне на двама младежи от семейства в нужда, на които да преведе по 100 лева.

Идеята му много бързо набра скорост и като коментари към публикацията му заваляха предложения. Вече са осигурени няколко бални рокли за момичета с различен ръст, както и официални обувки, предложения за грим и прическа. Има готовност да се предоставят и костюми за момчета, както и финансови средства.

Тодор Димитров пък написа: „Подтикнат от един колега от Добрич реших да се включа и аз в инициативата. Предлагам автомобила си за някой абитуриент, който няма как да си позволи превоз. Разходите по превоза с автомобила ще бъдат изцяло за моя сметка. Хора със затруднения (финансови) за намирането на автомобил да се свържат с мен на лично съобщение. Част колегите от БМВ Добрич можем да се включим даже да изпратим някой абитуриент или абитуриентка за по-голяма атракция! Нека да направим бала на някой по-добър!” Идеята да се предоставят автомобили се подкрепя и от други добричлии.

За да се обединят всички предложения за подкрепа на семействата на абитуриенти, които изпитват затруднения да изпратят детето си на бала му, Стилиян създаде фейсбук група „Предай нататък – в помощ на абитуриенти 2017”.

Той се надява идеята му да срещне подкрепа. Разчита също близки, съседи, съученици, учители да помогнат да се осъществи връзка с нуждаещите се от помощ деца, защото е наясно, че не всички могат да си позволят достъп до интернет, а други са прекалено горди, за да молят за помощ.

"Пътят е като живота...има начало и край. Начинът, по който ще го извървиш, зависи от теб...!!!" Ето за това реших да направя група, в която всеки, който желае, може да направи нещо добро в живота си. За себе си и за още някой. Можем да подадем ръка на младежи в нужда. Да помогнем на семейства, за които е непосилно да подготвят децата си за бала! Да превърнем живота на хората в приказка! Да можем да заспим с чисти и добри сърца, просто да бъдем хора!”, призовава Стилиян.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 09:36, 04 юни 20

Не мога да си позволя бална рокля за дъщеря ми,а балът им е на 21.06. 2020 година.Covid19 ни срази финансово.Отчаяна съм, моля, помогнете! Благодаря!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама