30% ръст на туристите отчитат в Каварна

08:46, 28 фев 17 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

30% ръст на туристите отчита Община Каварна за миналата година. Това дава основание сезонът да бъде определен като успешен.

Данните сочат, че през миналата година Каварна са посетили общо 46 249 туристи, от които 9 250 българи и 36 999 чужденци. Броят на реализираните нощувки е 196 466.

Това става ясно от годишния отчет за 2016 г. на кмета Нина Ставрева за изпълнение на програмата за управление на Общината. Той ще бъде разгледан на заседание на Общинския съвет, което ще се проведе от 14 часа днес.

120 000 лв. е събираемостта на туристическия данък в Общината за 2016 г. За сравнение, през 2015 г. този налог е бил 80 000 лв.

От отчета става ясно,че е възстановено водоснабдяването на плажната ивица.

През миналата година са издадени 210 удостоверения за категоризация на туристически обекти, 216 за временни туристически обекти и 84 разрешения за временни търговски обекти.

Сред основните дейности е било представянето на туристическия продукт на общината чрез участие в национални и международни туристически изложения и борси, сред които „Ваканция & СПА Експо” в София, TTR в гр. Букурещ, Tourism, Leisure & Hotels в Кишинев, както и „Интурмаркет” в Москва

Община Каварна участва в проект към Министерство на туризма за популяризиране на туристическите дестинации от България. Осъществява рекламно-информационна кампания чрез публикации в специализирано туристическо издание – списание „Туризъм и отдих”.

Общината получи грамота от Министерството на туризма приз за трето място в категория „Община на 2016 г. за морски туризъм“ за положените усилия за неговото устойчиво развитие, посочва още кметът.

Снимка: kavarna.be

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама