Обявиха конкурс за проект за еко къща за водоплаващи птици в зоопарка в Добрич

09:54, 04 мар 17 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първата инициатива на сдружение Еко Добруджа, която е част от идеята за създавана на Еко Селище „ДоброЖънци“, бе обявена от инициаторите. Тя е за конкурс за проектиране на еко къща за птици, която ще бъде изградена изцяло от природни материали и с доброволчески труд и средства. Къщата ще приюти различни прелетни и водни птици на територията на Центъра за защита на природата и животните.

„Ние вярваме в творческото начало и колективна мъдрост, затова решихме да направим конкурс, в който всеки участник ще има възможност да освободи въображението си и да даде своя принос в сътворяването на мечтаното бъдеще. Това ще е малка сграда предназначена само за птици, но тя може да стане символ на ново движение за по-красив и истински живот, за нови отношения между хората и природата”, заявяват организаторите.

В конкурса може да се участва индивидуално или като група. Постройката трябва да бъде около 20м2, едноетажна и красива.

Планира се къщичката да бъде построена през летния сезон на 2017. Крайният срок за предаване на проектите е 15.04.2017. Проектите трябва да се представят във вид на рисунки и/или чертежии/или макети. Компетентно жури от специалисти орнитолози, архитекти и природолюбители ще оцени и награди най-добрите. Победителите ще получат почетни знаци, участие в екскурзия до еко селище, а имената им ще бъдат вписни в историята на Сдружение “Еко Добруджа“.

Конкурсът ще завърши с изложба на проектите и купон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама