Мустафа Карадайъ в Добрич: Дошло е времето ДПС да спаси България от разрухата

21:23, 07 мар 17 / Политика 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Дошло е времето ДПС да спаси България от омразата и разделението, от бедността и демографската криза“ – това заяви председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ при откриването на предизборната кампания в Добрич.

„Ние се конкурираме с ГЕРБ и БСП, защото те уж се наричат системни партии. Само че, ако им погледнем поведението, и те дойдоха и се задържат на повърхността с омразата и разделението“, заяви той. „В тази ситуация на геополитическа криза, на криза в политиката в ЕС, в световен план, включително и в България ДПС има нужда да дадем максимума от себе си, за да ускорим движението на влака ДПС за общото ни бъдеще, за общата ни сигурност, за каузата, за победата“, заяви Карадайъ.

Той бе в Добрич, заедно с членовете на ръководството на Движението.

Пред препълнената зала на драматичния театър „Йордан Йовков“ бе представена листата на ДПС за предстоящите извънредни парламентарни избори.

 

„Добруджа има славна история и заслужава много по-добро бъдеще“, заяви Хасан Адемов - водачът на листата на ДПС в Осми Добрички МИР. Той посочи, че след  27 години бедността и мизерията, дори и безработицата са проблем както в страната, така и в Добруджа. В седем от осемте общини от област Добрич безработицата е над средната за страната, която е 7 %. „Това е проблем, защото нивите на Златна Добруджа се превърнаха в суровинен придатък на други държави, без да има за заетост за преработваща промишленост. Затова нашите усилия, в нашата програма са насочени срещу бедността и мизерията“, заяви още Хасан Адемов.

„Тези избори са важни, затова, че всички наши опоненти се стремят да омаловажат ролята на ДПС. Искат то да бъде изтикано в ъгъла, да няма думата в следващия парламент“, заяви областният лидер на партията и кандидат за народен представител д-р Ердинч Хаджиев.  Той алармира, че в полето на ДПС играят нови политически партии – ДОСТ и Воля на Марешки, които  се стремят да откраднат електората на Движението,

 

 „Ние не сме проклятието на България, а богатството й“, заяви Илхан Кючюк, председател на младежкото ДПС, евродепутат.  „ДПС е необходимата сила за България, защото съхранява етническия мир, който е уникален“, заяви Филиз Хюсменова, евродепутат и зам.-председател на групата АЛДЕ в Европейския парламент.

„Да спасим България“ – патриотичен лозунг, както отива на най-патриотичната партия в България – ДПС. Защото ние сме истинските патриоти“, заяви Йордан Цонев, член на ЦОП и водач на листата на ДПС в Хасково. Той посочи, че много партии се накичиха с името патриотични, но те са реверни патриоти, защото носят патриотизма си, както  се носи значка на ревера.  Патриотите на България са в ДПС и затова на нас отива да спасим България, от бедността, от разрухата, от демографската криза, да върнем прекрасните си деца тук – по родните места, заяви още той.

 

Присъстващите бяха поздравени с изпълнения на флейтистката Мелиса Раифова, на фолклорни групи от читалищата в селата Бенковски и Дянково. Вечерта завърши с концерт на Орхан Мурад.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама