Общината се ангажира да се почистят замърсяванията от кучета в парка в Добрич

09:11, 08 мар 17 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Градският парк в Добрич е като „миниран“ от „изпражнения на кучета, които собствениците им разхождат там, без да се притесняват и съобразяват с това, че там не е мястото”, алармира читателка на Topnovini.bg.

Потърсихме коментар от общинската администрация.

Оттам отговориха, че „в Закона за ветеринарно медицинската дейност, Закона за защита на животните и Наредбата за отглеждане на кучета, за овладяване популацията на безстопанствени животни на територията на Община град Добрич и организация на работа и условия на отглеждане на кучета в Общински приют за безстопанствени животни, са разписани текстове отнасящи се към задълженията на стопаните на животни-компаньони и контрола върху тях. От страна на Общинска администрация действията в посока контрол се осъществяват чрез самостоятелни и съвместни проверки с представители на Първо РУП – Добрич. При наличие  на констатирани нарушения, нарушителите се санкционират.

Поддържането на чистотата на Градски парк „Св.Георги” се осъществява от Общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти”. Сигналите са предадени на предприятието  и от тяхна страна имаме уверението, че ще се предприемат действия в посока отстраняването на замърсяванията.  

„Поставеният проблем остава в полезрението за контрол от страна на Общинска администрация, която е работила и продължава да работи за своите граждани,  съобразно законовите допустимости и делегирани правомощия. В случай, че станете свидетел на нерегламентирано замърсяване и посочите съответните нарушители, не се колебайте да сигнализирате на обявения от Община град Добрич „зелен телефон” 058 604 573, а в почивни и празнични дни на телефон 112, за да могат да се предприемат незабавни и съответни административно-наказателни действия“, призовават от общинската администрация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама