Запазва се големият интерес към бивакуване в района на Шабла

13:50, 12 мар 17 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Големият интерес към летуването на открито се потвърди и през миналата година, става ясно от отчета на Програмата за развитие на туризма в община Шабла за 2016 г. Той бе утвърден на посведното заседание на Общинския съвет.

Събраната сума от такси възлиза на 2 121,00 лв., което е знак, че е необходима по-ефективна система за тяхната събираемост, посочват от общинската администрация.

Оттам обясняват, че опазването на дюните от къмпингуващи и палаткуващи също се оказва „облечено в закон” задължение на общината, без тя да има права над тях.

Трудно приложими са и разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за административните нарушения и наказания, според които, при съставяне на акт за административно нарушение на чужденец, трябва да му бъде осигурен преводач, ако той не владее български език.

„Община Шабла не разполага с такъв човешки и финансов ресурс. С този сериозен проблем са запознати Министерство на туризма, Министерство на околната среда и водите и Министерство на земеделието и храните. Очакванията са за намиране на решения на поне част от поставените въпроси”, посочват от Община Шабла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама