Тервел и Шабла са с одобрени концепции за интеграция на ромите

10:18, 17 мар 17 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Одобрени са концепциите на 52 общини по интегрирана процедура за подкрепа на изпълнението на Общинските планове за интеграция на ромите. Сред тях са тези на общините Тервел и Шабла, съобщава единният информационен портал за структурните фондове в България.

Петдесет и две общини продължават напред по интегрирана процедура за подкрепа на изпълнението на Общинските планове за интеграция на ромите, финансирана по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Техните концепции за интегрирани проекти са одобрени от Междуведомствена група към Централното координационно звено и общините ще бъдат поканени да разработят проектни предложения като конкретни бенефициенти.

Одобрените концепции са на стойност  по-ниска от 26 млн. лв., което е значително по-малко от заделените 55 млн. лв. Концепцията на община Тервел е на стойност 550 000 лева, а на Шабла - 190 084,04 лева.

Очаква се с останалия ресурс  да бъдат отново поканени общини, които отговарят на изискванията.

Одобрените 52 общини ще бъдат поканени да разработят проектни предложения през м. април.

На 10 ноември Управляващите органи на оперативните програми „Развитие на човешките ресурси” и „Наука и образование за интелигентен растеж” обявиха процедура по реализацията на операция, чрез която ще бъде подпомогнато изпълнението на Общинските планове за интеграция на ромите 2015 – 2020 г. Конкретен бенефициент на операцията са общините, които имат одобрени – с решение на Общинския съвет - Общински план за интеграция на ромите 2015 – 2020 г., като те могат да кандидатстват единствено в патньорство с НПО, училище/детска градина и работодател.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама