Настимир Ананиев, Реформаторски блок: Важното е какво си свършил за Добруджа, а не откъде си

23:10, 17 мар 17 / Политика 25 568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Реформаторският блок показа, че може да е много ясен коректив в едно дясно центристко управление, каквото е нужно на България. Това заяви в Добрич бившият вицепремиер и министър на образованието проф. Даниел Вълчев от "Движение България на гражданите" от Реформаторски блок.

Пред присъстващите в залата членове и симпатизанти на коалицията „Реформаторски блок – Глас народен“, той заяви, че за държави като България, която тъкмо е набрала скорост, управление на БСП би било много лошо. „Важно е, да държим носа на кораба в една никак непроста обстановка и да вървим по пътя, който сме избрали“, заяви проф. Вълчев. Той посочи, че трябва да се гласува за Реформаторския блок по две причини. Първо, защото това е гарантът за дясно центристката ориентация на страната, която е правилната. Второ - това е гарантът, че ГЕРБ няма да правят каквото си искат. По думите му България е изправена пред важни предизвикателства – конфликти, бежанска вълна и затова е много важно бъдещото управление. „Реформаторският блок е силата, която не просто може да гарантира, че няма да има промяна в посоката на страната, но също така ние сме единствената политическа сила, която може да гарантира, че в България ще има дясноцентристко управление“, допълни Даниел Вълчев.

Той определи водача на листата на коалицията Настимир Ананиев като „един много голям човек, не само като ръст, но и като идеи. Настимир е много сериозен човек. Сигурен съм, че с каквото се захване в името на област Добрич, той ще го свърши. Може да разчитате на него – и за малък проблем, и за голям проблем“, посочи Даниел Вълчев.

Снимка: Реформаторски блок

Настимир Ананиев подчерта, че на 26-и март трябва да се вземат много важни решения, тъй като международната обстановка е доста динамична, ситуацията в България – също. Той изрази надежда, че и в България, както и в Холандия, ще бъде казано „не“ на популизма. „За мен е важно не кой откъде е, а кой какво е направил. Нека да съдим човека по действията и по конкретните неща, които е свършил“, заяви водачът на листата на реформаторите с №21 в бюлетината. Настимир Ананиев беше категоричен, че Добрич има по-добра локация от Варна заради близостта му с Румъния и това трябва да се използва, трябва да се работи за развитие на икономическа зона в града. Длъжни сме да привлечем производители, защото имаме много предимства, но законодателна и изпълнителна власт, трябва да работим заедно с местната власт, да се положат усилия за привличане на инвеститори. „Трябва проактивност! Шокиращ е фактът, че в областта има 84% загуба на вода!“, каза още кандидатът за народен представител.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов, който също присъства на срещата увери, че като дясно мислещ човек, иска да го представлява дясно правителство и вярва, че на 26 март разумът ще победи и у нас. Направеното за Добрич през първата година от мандата също е с подкрепата на последното дясно управление, припомни Йордан Йорданов. Той поиска  Настимир Ананиев да даде конкретни обещания за града и областта, защото с каквото се захване, се случва и работи – както е станало и със Закона за движение по пътищата.

 "Купуването и продаването на гласове е престъпление!" 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама