Потвърден е един сигнал за разпръснати във вход в Добрич съобщения за данъците

15:52, 19 мар 17 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Община Добрич е получен сигнал за това, че писмата за дължимите данъци са поставени извън пощенските кутии и разпръснати във входа, съобщи заместник-кметът по финанси Елка Димова.

Веднага е изпратен сигнал до „Български пощи”, че не изпълняват споразумението с Общината. В резултат на това са извършени проверки на място. Предупредени са „Български пощи”, че ще бъдат санкционирани за единия адрес, където е установено, че има пощенски кутии и само една-две са без вратички. В този случай няма основание пликовете да бъдат оставени, извън пощенските кутии.

„На другия адрес етажната собственост е решила, вместо кутия, да има процеп на вратата. Ние сме обявили, че този процеп ще бъде използван за оставяне на съобщения. Там гражданите малко неправилно се оплакват, че пликовете са пуснати на земята. Просто тяхната пощенска кутия така е направена”, коментира Димова.

Припомняме, че с цел осигуряването на защитата на личните данни Общината поиска гражданите да осигурят достъп до пощенските си кутии и те да са в добро състояние, което означава. Посочено бе, че на къщи които нямат пощенска кутия на входните врати, съобщения няма да се доставят. Входове, в които не е осигурен достъп на пощенски служител, съобщения да не бъдат оставяни.

Входове,  които имат обща пощенска кутия и/или процеп на входната врата за получаване на кореспонденция, съобщенията да бъдат доставяни в общата пощенска кутия, в пощенски кутии с липсващи вратички съобщения да не бъдат оставяни, а входове, в които нямат пощенски кутии, съобщения да не бъдат оставяни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама