Безпочвено отглеждане на зеленчуци ще правят край Балчик

17:03, 19 мар 17 25 701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оранжериен комплекс за отглеждане на зеленчуци по хидропонна технология ще бъде изграден край Балчик – в района на село Църква.

Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ реши да не се извършва оценка за въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение, което е депозирано от частно дружество. От РИОСВ смятат, че няма вероятност оранжерийният комплекс да окаже значително отрицателно въздействие върху природни местообитания, популации и местообитания на видове в защитените зони "Батова" и "Батовска долина".

Оранжерията и помощните сгради ще се изградят на площ от над 8 декара. Технологията ще включва производство на разсад и отглеждане на домати и краставици в перлитов субстрат в хоризонтални контейнери. Компютърен контрол ще следи в оранжерията за параметрите на хранителната среда, осветлението и микроклимата. Оранжерията ще се отоплява с биомаса - слама, дървесен чипс, слънчогледови люспи. Комплексът ще разполага и с хангари за съхранение, складове, хладилна камера. 
Месечно се предвижда да се произвеждат по около 3 тона биопродукция.

Максималният персонал, който ще бъде зает, е 14 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама