Танцьорите от „Българка“ – Генерал Тошево с второ място на „Русчуклийска среща“

16:47, 20 мар 17 / Култура 25 742 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фолклорен танцов състав "Българка" от Генерал Тошево с хореографи Галина и Коста Костови, спечели второ място от традиционния фестивал "Русчуклийска среща", съобщиха от танцовата формация. Тя е отличена в категория до 30 изпълнители.

700 участници от страната разтресоха зала "Дунав" в дунавската столица на България. Шестият национален танцов фестивал на школи и клубове за любители, изучаващи народни танци, се проведе на 18 март в Русе. Тази година се включиха около 700 участници от цяла България – Благоевград, Сандански, София, Варна, Русе и други градове.

В първия етап участниците показаха майсторство в избрани от тях хора, във втория етап клубовете играха "каквото им душа сака" на северняшка музика и в третата част беше надиграването на ръченица за Мис и Мистър „Русчуклийска среща 2017“.

Всички участници и гости на фестивала имаха възможност да се насладят на концерта на ФТТ „Найден Киров“ с главен художествен-ръководител Богдан Донев. На финала отличия получиха най- добре представилите се на сцената. Бяха раздадени общо 19 награди – парични и предметни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама