Настимир Ананиев: Влизането на Реформаторския блок в парламента гарантира продължаването на реформите

17:53, 22 мар 17 / Политика 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Настимир Ананиев, водач на листата на КП „Реформаторски блок – Глас народен“ проведе среща с представители на колектива на „Старт“ АД – Добрич, на която присъстваха и кандидатите за народни представители Силвия Колева, Нивелин Радичков и Георги Друмев.

Представяйки Програмата на коалицията, Ананиев подчерта, че „благодарение на участието на РБ в управлението, бяха започнати важни реформи, които искаме с нашето силно присъствие и активно участие да продължат в следващия парламент. Направени бяха промени в Закона за съдебната власт, в Конституцията, но за съжаление, времето не ни стигна. Надявам се на стабилно мнозинство, за да продължи и съдебната реформа в България“. Особен фокус за РБ в 44-ото Народно събрание ще е приемането на най-важния - антикорупционният закон и общ орган за борба с корупцията по високите етажи, каза той.

На изразено мнение от залата, че ако реформаторите отново се коалират с ГЕРБ, това ще бъде голяма грешка, Настимир Ананиев отговори, че, благодарение на участието на РБ в предходния мандат, макар и с 23-ма народни представители, „показахме, че можем да бъдем много ясен коректив на едно дясноцентристко управление – такова, каквото е нужно на България“. В краткия мандат на 43-ото НС, реформаторите са предложили 90 законопроекта, но са минали само 30.

„Ако в следващия парламент, бъдем в евентуална коалиция, категорично това ще бъде при ясно определени условия: изпълнение на конкретни наши приоритети в определени срокове и намиране на съгласие за тяхната реализация. РБ ще е гарант и за това, че ГЕРБ няма да правят каквото си искат. В противен случай, лично аз не бих подкрепил такава коалиция“, заяви Настимир Ананиев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама