Най-много инвестиции в област Добрич се правят в селското стопанство

10:44, 24 мар 17 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 390 милиона лева възлизат извършените разходи за придобиване на дълготрайни материални активи в област Добрич през 2015 г., съобщи Териториалното статистическо бюро. Отчетено е увеличение от 4.8% в сравнение с предходната година.

Най-голям обем инвестиции са вложени в селскостопанския сектор – близо 166 млн. лв., и в индустрия, с изключение на строителството. През 2015 г. тези сектори заедно формират 55.4 % от общия обем разходи за дълготрайни материални активи. В сектор „Строителство” инвестициите достигат 8.5 млн. лв., което е 3.3 пъти по - малко в сравнение с 2014 година.

Регистрирана е промяна и в структурата на извършените разходи за придобиване на дълготрайни материални активи през 2015 г. в област Добрич по видове. Отчетено е повишение на направените инвестиции за машини, производствено оборудване и апаратура. Същевременно обаче намаляват използваните средства за закупуване на земя, а извършените разходи за придобиване на транспортни средства нарастват. Направените инвестиции за сгради и строителни съоръжения и конструкции през 2015г. са 33.7% от общия обем на инвестициите за ДМА, което е с 11.5 пункта по-малко в сравнение с 2014 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама