Мая Димитрова: Добрич върна червения си облик

13:42, 27 мар 17 / Политика 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Добрич върна червения си облик, заяви на пресконференция общинският и областен лидер на БСП Мая Димитрова.

Красимир Янков и Даниел Петков. Снимки: БСП 

Получените вчера гласове от коалицията „БСП за България“ са два пъти и половина повече в сравнение с парламентарните избори през 2014 г., посочи тя. Като гордост за социалистите от региона тя посочи и факта, че област Добрич е една от шестте, където БСП победи на предсрочните парламентарни избори.

По отношение на областта, ГЕРБ води само в град Добрич – с 1260 гласа. БСП е първа политическа сила в общините Добричка, Балчик, Каварна, Шабла  и Ген. Тошево. В Тервел първи са ДПС с 2631, а БСП е втора с 1564, в Крушари първи са ДПС, БСП е на второ място с 288 гласа.

Резултатите сочат, че БСП за България ще има два мандата в 44-ото Народно събрание.  В следващия парламент влизат водачът Красимир Янков и Даниел Петков, който е трети в листата, но има 2094 преференциални гласа. На трето място вотът нарежда Боян Саркизов, при когото феноменът „10/10“ 1913 преференции, така че вторият в листата Николай Колев остава четвърти.

„През цялото време на кампанията и в изявленията, които лично аз съм правила в медиите, винаги съм разчитала на позитивна кампания и на много срещи с избирателите“, сподели Мая Димитрова. И добави: „Срещите, които ние направихме с избирателите, са такива, каквито винаги сме правили. Смятаме, че контактът с хората е много важен. Едно е да се правят големи събрания, съвсем различно е лично да се видиш с човека и да го чуеш“.

Димитрова обясни, че кандидатите на „БСП за България“ са залагали на многото лични срещи с хората , пред които да представят програмата на коалицията и да ги уверят, че това е алтернативата. „Смисълът на нашата програма и планът ни за управление са именно стандартът на живот на хората, тяхната сигурност, образованието, здравеопазването“, коментира Димитрова.

На въпрос какво не достигна на БСП, за да победи в национален план, тя сподели, че е много трудно да се обърне доверието на хората. „Много рано е аз да давам оценки за ръководството на БСП, в партията ще се направят необходимите анализи. Не съм аз човека, който да съди ръководството“, заяви Димитрова.

Стана ясно, че Красимир Янков като зам.-председател на Националния предизборен щаб още вчера е отпътувал за София.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама