Сигурни са петима от депутатите от Добрич, шестото място е спорно

15:33, 27 мар 17 / Политика 25 1009 Шрифт:
Автор: Станислава Кръстева

Петима от народни представители от област Добрич в 44-ото Народно събрание изглеждат сигурни, според получените гласове вчера.

От местната централа на БСП вече заявиха категорично, че имат двама депутати в следващия парламент и това са водачът Красимир Янков и третият в листата Даниел Йорданов, който, благодарение на преференциалния вот измества втория.

Сигурен депутат има коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака, ВМРО“, която е  трета политическа сила в област Добрич с 11,28% от гласовете. В парламента влиза водачът на листата и областен лидер на ВМРО Йордан Йорданов, който е зам.-директор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“. От партийната централа на ДПС заявиха, че също имат гарантиран народен представител – водачът и бивш социален министър д-р Хасан Адемов. Движението спечели 10,15 на сто от гласовете.

Големият въпрос е дали ГЕРБ,която остана втора политическа сила в областта с вот от 25,87%, ще има двама депутати в следващия парламент. Засега сигурно е, че областта ще бъде представлявана от вицеадмирал Пламен Манушев, който бе първи в листата. Не е сигурно влизането в парламента на втория Живко Мартинов. Дали досегашният депутат ще продължи работата си в Народното събрание ще зависи от разпределението на гласовете от чужбина, обясняват от партийните централи в града. Шестото място, най-вероятно, ще е за Мартинов или за първата в листата на „ВОЛЯ“ - Кръстина Таскова.

Очаква се утре вечер ЦИК да обяви разпределението на мандатите в Осми Добрички многомандатен избирателен район. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама