Димитрина Германова и Стефани Маринова от студио „Сарандев” с награди от международен конкурс

08:00, 28 мар 17 / Култура 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С отличия от Шестия международен конкурс “Abanico” в София се завърнаха Димитрина Германова и Стефани Маринова от студиото за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежкия център в Добрич с вокален педагог Елена Карабельова.

Димитрина завоюва втора награда във втора възрастова група, а Стефани е трета в четвърта възрастова група в оспорвана надпревара с талантливи млади певци от България и чужбина.

Стефани Маринова получи и две покани за участия в международни фестивали в Румъния и Португалия. 
По регламент, в раздел „Вокал“,едната от песните, с които участниците се представяха, задължително бе на испански, френски, или италиански език. Изпълненията на певците се оценяваха от 10-членно международно жури, съставено от изтъкнати музикални педагози, композитори, изпълнители, директори на международни фестивали и музикални мениджъри от слените държави: Сърбия, Румъния, Русия, Хърватска, Украйна, Молдова, Испания, Португалия и България.

Снимкa: ОМЦ

В тазгодишното издание на Международният музикален конкурс “Abanico”, провел се от 24-ти до 26-ти март в Зала 11 на НДК, взеха участие певци, инструменталисти и танцьори от 12 държави. Този музикален форум се организира по инициатива  на 164 Гимназия с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес", с подкрепата  на Отдела по образование към Посолството на  Кралство Испания, Института „Сервантес“ и кмета на Столичен район Оборище.Главен организатор е Музикална Агенция" Artvoices".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама